Skip to content
HET GEBEURT ALLEMAAL OP FACEBOOK

Of het nu om zaken gaat, of om ondersteuning van de gemeenschap, om fondsenwerving of onderzoek, het vindt in Europa allemaal plaats op Facebook.

Er worden meer zaken gedaan op Facebook

In het afgelopen jaar, toen de wereld op slot zat, maakten veel bedrijven de omschakeling naar online. Velen maakten meer gebruik van sociale media om verkoop te stimuleren. Door commercie en mensen samen te brengen, hebben de apps en diensten van Facebook bedrijven in heel Europa geholpen hun groei voort te zetten.

Ontdek hier meer over de manier waarop je zaken doet op Facebook.


Het aantrekken van nieuwe klanten

​​In Duitsland merkt het online babykledingbedrijf Mami Poppins dat gepersonaliseerde Facebook-advertenties tot de helft van de omzet genereren. Eigenaar Ekaterina Arlt-Kalthoff gebruikt onze analysetools om ervoor te zorgen dat mensen die het meest gebaat zijn bij het aanbod van Mami Poppins de advertenties te zien krijgen. Facebook helpt haar ook om hen te bereiken die eerder hebben gehuurd en gekocht bij Mami Poppins in Duitsland, Oostenrijk en Mallorca.

Voor veel kleine bedrijven in Europa zijn de platforms en diensten van Facebook effectieve instrumenten voor klantenwerving. Uit het Dynamic Markets-rapport van Deloitte uit 2021, waarin een Ipsos-enquête werd geanalyseerd, bleek dat 68% van de kleine bedrijven in de EU die gepersonaliseerde advertenties gebruiken, vond dat dit een effectieve manier was om nieuwe klanten te vinden.

Nieuwe klanten vinden

De Nederlandse Kirsten van Harten ging tijdens de lockdown online met haar wijnproeverij Hart voor Wijn en vond nieuwe klanten via Facebook en Instagram. "Met de hulp van Facebook is het me gelukt nieuwe klanten te vinden," vertelt Kirsten. "Dat was belangrijk voor het bouwen aan mijn merk tijdens de pandemie."
Onze platforms fungeren vaak als springplank voor nieuwe bedrijven. In het hierboven genoemde rapport toonden Ipsos-gegevens ook aan dat 73% van de ondervraagde kleine bedrijven in de EU, Facebook en Instagram gebruikten om hen op weg te helpen.

Ontdek hier meer over de manier waarop Hart voor Wijn Facebook gebruikt.


Er wordt onderzoek gedaan met Facebook.

In 2017 lanceerde Facebook het Data For Good-programma om non-profitorganisaties, universiteiten en organisaties over de hele wereld die werkzaam zijn op gebieden variërend van ziektepreventie tot klimaatverandering, te ondersteunen. Recentelijk heeft de toegang tot kaarten, datasets en tools deze organisaties geholpen beter te begrijpen hoe te reageren op de verspreiding van COVID-19.

Lees meer over de manier waarop Facebook's Data for Good-programma helpt bij het aanpakken van enkele van 's werelds grootste sociale problemen op dataforgood.fb.com.

Ondersteuning van COVID-19-onderzoek in Europa.

Het afgelopen jaar hebben de snelle en impactvolle resultaten van datakaarten en indexen academici, beleidsmakers en medisch onderzoekers geholpen om de acceptatie van vaccins en de verspreiding van nieuwe varianten van het virus te begrijpen.

In Duitsland gebruikten statistici van de LMU München geanonimiseerde Facebook-gegevens om te achterhalen hoe sociale interactie infectiepatronen beïnvloedt. Hierdoor konden ze het aantal COVID-19-gevallen op lokaal niveau voorspellen en beter begrijpen hoe dagelijks gedrag de verspreiding van de ziekte beïnvloedde.

Tegelijkertijd hebben onderzoekers van de École Polytechnique in Frankrijk en de Athens University of Economics and Business in Griekenland de ziektepreventiekaarten van Facebook gebruikt om een model te ontwikkelen dat de impact van bevolkingsbewegingen op de verspreiding van COVID-19 aantoont. Het model biedt beleidsmakers nuttige inzichten over passende interventies en de toewijzing van middelen in Italië, Spanje, Frankrijk en Engeland.

Je kunt de rapporten downloaden en meer informatie vinden over de manier waarop Facebook gegevens gebruikt om de pandemie te helpen bestrijden op de Europese onderzoekspagina’s van Data for Good COVID-19.


In Europa ontstaan community's op Facebook.

In heel Europa helpen Facebook-apps en -technologieën om mensen met elkaar te verbinden en nieuwe community's te bouwen. Deze community's veranderen levens en buurten en helpen mensen om vriendschappen te smeden en elkaar te ondersteunen.

Community's die geld inzamelen

Toen Carla's zoon de diagnose FOXP1 kreeg, een zeldzame genetische ziekte die de spraak, het denkvermogen en de motoriek aantast, maakte ze de Facebook-groep Vamos Ajudar o Diogo aan, om meer aandacht voor deze aandoening te vragen en geld in te zamelen voor de behandeling ervan. Via gezamenlijk georganiseerde events en andere activiteiten heeft Carla geld ingezameld voor de behandelingen van haar zoon, die zo weer meer van het leven kan genieten.

Een Facebook-groep is een mooi voorbeeld van de manier waarop mensen Facebook-platforms kunnen gebruiken voor goede doelen. In Europa hebben meer dan 27 miljoen mensen via Facebook inzamelingsacties opgezet of geld gedoneerd om hun favoriete goede doelen te steunen.

Community's om elkaar te ondersteunen

In Italië bestaat de Facebook-groep Te Lo Regalo Milano uit een community van mensen die tweedehands spullen gratis weggeven aan anderen die deze spullen goed kunnen gebruiken. Groepsoprichter Rosario schat dat elk jaar tienduizenden artikelen worden gepost om weg te geven, waarvan 97% een nieuwe eigenaar vindt. De groep werd zo populair dat ongeveer 1 op de 10 mensen in Milaan nu lid is. Niet alleen zorgt Te Lo Regalo Milano voor het verkleinen van de afvalberg, de groep creëert ook een sterke, solidaire gemeenschap voor mensen die het niet zo breed hebben.

In heel Europa zijn meer dan 200 miljoen mensen lid van Facebook-groepen en veel daarvan doen, net als Te Lo Regalo, geweldige dingen.